zondag 29 december 2013

Midden in de winternacht

Om het kerstgevoel nog wat vast te houden togen Man en ik samen met grote en kleine heks op derde kerstdag richting bioscoop in Kampen. We deden net alsof de regen sneeuw was en de temperatuur rond het vriespunt lag. Guur was het in elk geval. Midden in de winternacht is een film naar het gelijknamige boek van Andreas Steinhöfel en gaat over de tienjarige Max. Een week voor Kerst ontdekt Max dat er een eland door het dak van zijn schuur is gestort. Het blijkt niet zomaar een eland. Het is Moos, die niet alleen kan praten, maar ook nog eens voor de Kerstman werkt als testpiloot, voordat de rendieren het echte werk gaan doen. Tijdens de testvlucht met de slee is het helemaal misgegaan, waardoor hij de Kerstman is kwijtgeraakt. Moos zal de Kerstman heel snel moeten vinden, want zonder Kerstman krijgt niemand cadeautjes. Zusje Kiki helpt Max en Moos bij hun zoektocht. Daarbij worden ze flink tegengewerkt door de gemene buurman Panneman, briljant vertolkt door Arjan Ederveen.
De moeder van Max en Kiki wordt gespeeld door Jelka van Houten. Inderdaad de zus van en dat kun je vooral goed horen. Eland Moos spreekt uit monde van Jeroen van Koningsbrugge, die nagenoeg zichzelf lijkt te spelen. Het mooiste optreden komt echter van de oma van Max en Kiki, gespeeld door Carla Hardy. Grandma benadert en ‘bewerkt’ de Kerstman op geheel eigen wijze: streng, meedogenloos en zeer vermakelijk.
Midden in de winternacht is een film om te gaan zien. Of om straks ergens in de uitverkoop op de kop te tikken en bij de kerstballen te bewaren tot volgend jaar. Leuk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten