maandag 30 december 2013

Typisch jij!

Typisch jij! is een boek dat thuishoort in de boekenkast van elke vrouw. Anja Beerepoot heeft samen met Elvira Out en Petra Hartskamp zeven vrouwelijke archetypen beschreven, die model staan voor de belevingswereld van de vrouw van nu. Elk van hen kent haar eigen sterke en zwakke punten. De vrouw van nu wil het liefst alle ballen tegelijk in de lucht houden: een succesvolle carrière hebben, een goede moeder en gepassioneerd partner zijn, het huishouden draaiende houden en natuurlijk een actief sociaal leven leiden. Het klinkt als een onmogelijke combinatie, maar de vrouw van nu is eindeloos krachtig als ze aansluit bij haar authentieke vrouwelijkheid. Door haar vrouwelijke talenten in te zetten, leidt iedere vrouw een rijk en gevarieerd leven.

Het boek leest als een trein en is een feest der herkenning. Niet alleen herken je jezelf in zeker twee of drie archetypes, je komt ook je moeder en je tante, die ene vriendin en die andere vriendin, of je collega, de buurvrouw en je schoonmoeder tegen. Met een grijns op mijn gezicht vulde ik moeiteloos namen in van vele vrouwen in mijn omgeving. Natuurlijk pas je nooit precies in één archetype, er zijn altijd twee of drie herkenbaar. Maar van die andere types kun je heel veel leren! Superleuk om te lezen. Het boek bevat, naast de overzichtelijke beschrijvingen van de zeven vrouwtypes, veel voorbeelden en uitspraken van bekende vrouwen, lijstjes met groeitips en oefeningen. Per vrouwtype volgt ook een schema van de bij haar behorende kwaliteiten en valkuilen. Heel verhelderend.

Auteur Anja Beerepoot is female expert, organisatiekundige en oprichter van FemaleFactor, het platform voor de vrouw van nu. Elvira Out en Petra van Hartskamp, beiden actrice en communicatietrainer, werken met de vrouwelijke archetypen vanuit hun trainingsbureau Godin&training. Bij Elvira en Petra volgde ik enkele jaren geleden de workshop Zeven godinnen in elke vrouw, een hilarische en zeer herkenbare training die je de ogen opent. Net als dit boek nu ook weer doet. In Typisch jij! leer je de zeven goddelijke vrouwtypes stuk voor stuk kennen. Heb jij het meest gemeen met Leading Lady, Brave Sis of Serene Soul? Of herken je jezelf meer in Loving Ally of Mommy Dear? Of misschien past jouw levensmotto beter bij de wereld van Miss Feelgood of Passion Diva. Leer ze allemaal kennen, nodig ze uit en laat ze voor je werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten