zondag 9 februari 2014

Kabeljauw met pesto

Och wat aten we lekker. Gesmikkeld en gesmuld hebben we. Ik wil u het recept dan ook niet onthouden. Een heuse eye-opener was de zelfgemaakte pesto. Heel eenvoudig te maken en zoveel lekkerder dan uit een potje! Een recept van Appie voor vier personen, enigszins naar eigen inzicht aangepast.

Ingrediënten

350 gram cherrytomaten (aan de tak)
300 gram tagliatelle (of andere pasta, ik koos voor fusilli)
500 gram kabeljauwfilet
65 gram pijnboompitten
1 teen knoflook, in stukjes gesneden
30 gram verse basilicum, alleen de blaadjes
25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 eetlepel crème fraîche
5 eetlepels olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Doe 2 eetlepels pijnboompitten in de vijzel, voeg de knoflook toe en maal fijn. Doe het basilicum en de kaas erbij en maal tot puree. Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout.

Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en een beetje zout. Verdeel de helft van de pesto erover. Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de rest van de pijnboompitten erover. Bak de vis ongeveer 20 minuten in de oven.

Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep de rest van de pesto door de pasta. Voeg een eetlepel crème fraîche toe en een beetje versgemalen peper en zout en roer alles goed door elkaar.

Een heerlijk gerecht om je vingers bij af te likken. Wij aten er nog een gemengde salade bij van rucola en veldsla, aangemaakt met een eetlepel olie en een eetlepel balsamicoazijn, peper, zout en een klein beetje suiker.

Buon appetito!

Bron: Appie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten