Het was
een hit tijdens het kerstdiner. Een heerlijk toetje, beetje machtig wel.
Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
60
gram witte basterdsuiker
125 gram mascarpone
125 milliliter slagroom
rasp van ½
citroen
100 gram gecrushte amaretti of cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)
scheutje
limoncello
Bereiding
Roer de
mascarpone los en meng met de suiker. Roer de slagroom erdoor en klop het
mengsel met een mixer stijf. Spatel het citroenrasp door het mengsel. Bedek de
bodem van twee glazen (bijvoorbeeld whiskyglazen) met een laagje gecrushte amaretti
of cantuccini en besprenkel de koekjes met limoncello. Schep hier een flinke
laag van het mascarponemengsel op en bedek dit weer met een laagje gecrushte
koekjes. Besprenkel de koekjes weer met wat limoncello en schep de rest van het
mascarponemengsel over de koekjes. Zet dit weg in de koelkast tot gebruik. In elk
geval minimaal een uur om op te stijven en om de citroensmaak goed in het
mengsel te laten trekken. Garneer vlak voor het serveren met de rest van de
gecrushte koekjes.
Bron:
Smulweb
Geen opmerkingen:
Een reactie posten