dinsdag 30 december 2014

Limoncellotiramisu

Het was een hit tijdens het kerstdiner. Een heerlijk toetje, beetje machtig wel.

Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
60 gram witte basterdsuiker
125 gram mascarpone
125 milliliter slagroom
rasp van ½ citroen
100 gram gecrushte amaretti of cantuccini (Italiaanse amandelkoekjes)
scheutje limoncello

Bereiding
Roer de mascarpone los en meng met de suiker. Roer de slagroom erdoor en klop het mengsel met een mixer stijf. Spatel het citroenrasp door het mengsel. Bedek de bodem van twee glazen (bijvoorbeeld whiskyglazen) met een laagje gecrushte amaretti of cantuccini en besprenkel de koekjes met limoncello. Schep hier een flinke laag van het mascarponemengsel op en bedek dit weer met een laagje gecrushte koekjes. Besprenkel de koekjes weer met wat limoncello en schep de rest van het mascarponemengsel over de koekjes. Zet dit weg in de koelkast tot gebruik. In elk geval minimaal een uur om op te stijven en om de citroensmaak goed in het mengsel te laten trekken. Garneer vlak voor het serveren met de rest van de gecrushte koekjes.

Bron: Smulweb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten