vrijdag 24 augustus 2018

Camping Pra' delle Torri

Het komt niet vaak voor dat de camping, die je zonder enig aanraden van vrienden hebt geboekt, nóg mooier blijkt te zijn dan de plaatjes in de folder en op de website je doen geloven. In het geval van Pra’ delle Torri is het zo.  
Vakantieverhalen (2)

Onze verwachtingen werden al bij ons eerste vluchtige rondje over de camping ruimschoots overtroffen. Er is werkelijk niets wat de camping niet biedt. Noem iets en het is er. Het is een heel dorp. Dat het zo groot en compleet is, doet direct vermoeden dat het allemaal heel massaal is en dat je over de koppen kunt lopen, inclusief een hoop lawaai. Niets is minder waar. Het park is heel ruim opgezet en keurig schoon bovendien. En aan de siëstatijden houdt elke campinggast zich.

Een snelle opsomming: direct aan zee, veel watersportmogelijkheden, drie prachtige zwembaden, waaronder zelfs een olympisch 50-meterbad. Mooi baantjes trekken dus. Een skatepark, supermarkt, winkeltjes, restaurants en een serieuze golfbaan. Veel activiteiten voor kinderen, maar ook yogalessen, theater, excursies voor het hele gezin, iedere week een markt en groots vuurwerk. En echt nog veel meer. Niet te vergeten, de autowasplaats. Je kunt het hier echt hartstikke druk hebben. Als je wilt, hoef je het park niet af.

Is er dan geen enkel minpuntje? Oh jawel, ze hebben hier veel muggen. Op menig internetforum over deze camping werd daarover al steen en been geklaagd. We waren dus gewaarschuwd en daarom vertrokken wij goed voorbereid met een grote voorraad Autan, Deet en andere prikweg-artikelen. Met name grote heks reageert nogal allergisch op muggenbeten, dus namen wij alle mogelijke voorzorgsmaatregelen. Die muggen zullen ons eens ruiken.

Hoe dan ook, de vakantiegangers op het forum hebben ongetwijfeld gelijk en ze zullen nare ervaringen hebben opgedaan met die vervelende steekbeesten, maar als Man, grote heks, kleine heks en ik bij elkaar zeven muggenbulten hebben opgelopen, is het veel. Ik denk dat het vooral om julimuggen gaat. Muggen, die in augustus wel zijn uitgeprikt en zich lallend van dronkenschap in hun holletjes hebben teruggetrokken.
Een heuse meevaller. Dat maakt het hele feest én de camping nog completer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten