dinsdag 21 augustus 2018

Veel geluk bij een ‘ongeluk’

Hoeveel geluk kun je hebben? Dat van ons lijkt wel van heel veel toevalligheden aan elkaar te hangen tijdens onze eerste reisdag. Of bestaat toeval niet?
Vakantieverhalen (1)
 
Voor een tweede stop onderweg naar onze vakantiebestemming in Italië houden we halt bij een Autohof bij Sinsheim, in Duitsland. Het is altijd prima parkeren en manoeuvreren op zo’n megaparkeerplaats voor vrachtwagens en andere lange vehikels, zoals dat van ons. Plek zat.
Tijd voor een bakkie koffie. Man loopt bij toeval via de andere kant van de auto naar de caravan en hoort ineens gesis. Groot gat in de rechterachterband. Wat nu? Op zo’n moment en vooral op deze plek heb je echt helemaal niks aan dat thuisbrengertje in de achterbak.
We kijken om ons heen, wat biedt deze Autohof zoal? De mejuffrouw van het benzinestation weet raad: er zit heel toevallig een autoreparatiebedrijfje tegenover de Autohof. Man erheen. Wat blijkt? De mannen hebben toevallig de juiste maat én zelfs het gewenste merk autobanden op voorraad liggen. En toevallig ook nog wat tijd om die onder onze auto te schroeven. Althans, ze zijn zo vriendelijk om tijd te maken.
Zo wordt deze rustpauze een heel lange, met tijd voor een tukkie, tijd voor een boek en tijd voor gepeins. En ineens bedenk ik mij dat Man al iets heeft voorvoeld. Voor de vakantie was hij namelijk druk in de weer om het gereedschap voor een eventuele lekke band te checken en compleet te maken. We hadden onze oude caravan verkocht, en Man ontdekte op de valreep dat de steun voor de krik nog onder de caravan vandaan moest om die later onder onze nieuwe te schroeven. Vervolgens moest en zou er ook nog een nieuw koffertje gekocht worden voor het benodigde gereedschap. Ik heb toen echt even gedacht: zou er wat gaan gebeuren deze keer?
Al met al een hoop mazzel bij mekaar. En een heleboel toeval. We mogen onze handjes dichtknijpen. Stel je voor dat die lekke band tijdens het rijden van zich had laten horen. Het is mij wel duidelijk: toeval bestaat niet.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten