zaterdag 4 oktober 2014

Beest van de geest

Het is Werelddierendag. Onze Flupke kunnen we helaas niet meer verwennen, maar we denken terug aan haar lieve verschijning, die grappige pruttelgeluidjes en haar knuffelige koppies. En natuurlijk branden we een kaarsje voor haar. Ze zeggen wel eens dat dieren ons iets te vertellen hebben. Als je steeds hetzelfde dier tegenkomt of erover droomt, betekent het iets voor je. Zo staat elk dier symbool voor een kant van onze persoonlijkheid. En omdat het vandaag dus Dierendag is, heb ik de spirituele betekenis van een aantal dieren op een rijtje gezet. Dat u het maar weet.

BIJ
De bij staat voor vrouwelijke strijdkracht, samenwerking, communicatie, reïncarnatie, toekomstvoorspelling en vruchtbaarheid.

DUIF
De duif brengt vrede en liefde, is begripvol en zachtaardig. Ze staat voor veiligheid, vruchtbaarheid en liefde voor huis en haard. Duiven worden gezien als spirituele boodschappers.

EEKHOORN
De eekhoorn geeft aan dat het tijd is om rust te nemen. De eekhoorn staat voor balans in geven en nemen. Hij is onderzoekend en veranderlijk en vermijdt gevaar.

EEND
De eend staat voor bescherming, moederschap, gratie en troost.

EKSTER
De ekster is nieuwsgierig, intelligent, sociaal en menslievend. Maar ook speels, waakzaam, sluw en brutaal. Ze staat voor occulte kennis en is de poort naar nieuwe dimensies en wilskracht.

EZEL
De ezel was vroeger vooral een nederig vervoermiddel. Met zijn combinatie van bescheidenheid en koppigheid is de ezel inspiratiebron voor elke vorm van geweldloos verzet: hij draagt geduldig de zware lasten, maar weigert hardnekkig wat écht onaanvaardbaar is. En niemand staat zo waardig in de regen als hij.

KAT
De kat staat voor nieuwsgierigheid, mysterie, magie en onafhankelijkheid. Van oudsher komt de kat voor in legendes en sprookjes als dienaar van godinnen en heksen. De kat is altijd in onze buurt, maar geestelijk nogal eens afwezig: mediterend voor het raam, diep in dromenland of intens gefocust op een grasspriet. Een kat heeft aan zichzelf genoeg, en dat maar liefst negen levens lang!

Flupke - haar negen levens zijn op
KOE
De koe is de grootleverancier van de levensdrank melk en heeft een open en nieuwsgierige houding. De koe is kinderlijk blij met haar eerste stappen in het voorjaarsgras. In India is zij heilig, waarom bij ons niet?

KONIJN
Konijnen symboliseren vruchtbaarheid, huiselijkheid en vluchtigheid. Dit dier is bovendien snel in haar denken en zeer beweeglijk door angst.

MEEUW
De meeuw is, net als de duif, een spirituele boodschapper. Deze vogel staat voor vrijheid, communicatie, verantwoordelijkheid, vriendschap en overzicht.

REIGER
De reiger staat voor zelfvertrouwen, trots en onafhankelijkheid.

SLANG
De slang is het symbool voor wijsheid, levenskracht en wedergeboorte. Ook staat het dier voor genezing en medische zaken.

UIL
De uil staat voor oude en stille wijsheid, geheimhouding en mysterie, maanmagie en vrijheid. Ook genezing en zien in het donker (verder kijken) zijn thema’s die bij de uil horen.

Op bezoek in ons raamkozijn
VLINDER
Net als vogels zijn vlinders boodschappers van boven. De vlinder bezit de kracht van een wervelwind. Het diertje staat voor reincarnatie, transformatie, schoonheid, vreugde en vrijheid. De vlinder vertelt je dat je kunt zijn wie je wilt zijn.

WORM
De worm is de schoonmaker van de aarde en heeft het vermogen om zich uit vervelende situaties te wringen!

ZWAAN
De zwaan staat voor sprookjes, spiritualiteit en dromen. Maar ook voor bewustwording.

Mooi toch! Zo kijk je ineens toch anders naar de beestenboel om je heen. Welk dier zegt u iets? Welk dier ziet u steeds terug op uw pad? Ik ben er nog niet helemaal uit wat mijn beest van de geest is. Volgens mij zijn het er een heleboel! Of ik kan gewoon niet kiezen. Enige tijd geleden schreef ik een blog over de dieren die ik allemaal tegenkwam tijdens mijn hardlooprondje. Al die beesten bij elkaar… wat zouden ze me toch allemaal hebben willen vertellen die dag?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten