zondag 26 oktober 2014

Frambozenkokosblokjes en pizza

We gingen pizza bakken bij Nicht en Neef in Venhuizen. Zelfgemaakt en gebakken…. op de barbecue! Is jouw barbecue nog niet uitgerust voor het bakken van pizza, dan kun je de pizza natuurlijk ook in de oven bakken. Maar op de barbecue is echt een aanrader! Erg lekker. Het recept vind je hier op Nichtjes website for40.nl.

Als toetje maakte ik frambozenkokosblokjes. Deze kokoszoete verrassing is zó gemaakt.

Ingrediënten
1 eetlepel boter om in te vetten
500 gram poedersuiker
300 gram geraspte kokos (3 zakjes à 98 gram, Conimex)
150 gram mascarpone (zachte roomkaas)
50 gram verze frambozen

Bereiding
Vet de bakvorm (kleine ovenschaal of brownievorm) in en bekleed met bakpapier. Doe voor de witte kokoslaag 250 gram poedersuiker, 150 gram geraspte kokos en 100 gram mascarpone in een kom. Mix op de laagste stand tot een samenhangend geheel. Schep het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan tot een gelijkmatige laag.
Doe voor de roze laag 250 gram poedersuiker, 150 gram geraspte kokos en 50 gram mascarpone in de kom. Prak de frambozen en voeg toe. Mix weer op de laagste stand tot een samenhangend geheel. Schep de roze op de witte laag en druk stevig aan tot een gelijkmatige laag.
Dek af met vershoudfolie of bakpapier en zet minimaal drie uur in de koelkast.
Haal de kokoskoek uit de vorm en snijd in kleine blokjes.
Lekker met twee bolletjes sorbetijs in de smaken citroen en framboos. Een toef slagroom en een blaadje munt maken dit toptoetje helemaal af. Smullen maar!
Je kunt de blokjes ook serveren in cupcakevormpjes met een vrolijk vlaggetje. Leuk als traktatie op een verjaardag.




Bron: Appie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten