vrijdag 24 februari 2017

Schildermannen en vloermeneren

Woonkamer op de kop #4

Zaterdagmorgen, vroeg uit de veren. Er is een koper uit Kuik onderweg voor de tweede ladekast. 
We zijn druk bezig met het ontruimen van de woonkamer. Boekenkasten leegmaken, alles van de wanden schroeven, vensterbanken leegmaken en plinten weghalen. Het gaat gebeuren de komende week. Maandag komen de vloermeneren om de vloer te egaliseren, dinsdag en woensdag gaan de schildermannen los en donderdag wordt de vloer gelegd. Ik kan niet wachten tot het moment waarop we voor het eerst onze nieuwe kamer in mogen. In onze verbeelding ziet het er dan echt gewéldig uit.

De bel gaat. Xander staat voor de deur. Een beetje wereldvreemd of misschien verbaasd kijkt hij om zich heen en richt zijn blik op de ladekast. Hij vertelt dat het er bij hem thuis niet zo opgeruimd uitziet, want tja, kleine kinderen hè. Hij staart weer naar de ladekast en vist het geld uit zijn binnenzak. Of Man misschien nog even wil helpen de kast in de auto te tillen. "Nou, vooruit", grapt Man. Is niet meer dan logisch toch. Dag Xander. Dag ladekast nummer twee: check!

's Middags rijden Luna en haar man voor met een gehuurde aanhanger. Man heeft nog een mooi stukkie tapijt voor op de bodem van de aanhanger. Zo schuif je de boekenkasten makkelijk naar binnen en beschadigen ze niet tijdens de reis. Weer een tevreden klant. Nu alleen de bank nog! Morgen kijkers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten