zondag 2 september 2018

All you need is love

Ik kijk om me heen of ik Robert ten Brink ergens zie. Hij moet zo om de hoek komen, verwacht ik. Alsof we een scène van All you need is love binnenlopen.
Vakantieverhalen (5)

Na het verorberen van een heerlijke pizza tijdens grote heks’ laatste avondmaal van haar vakantie met ons, lopen we de boulevard van het plaatsje Caorle af. De verzengende warmte neemt geleidelijk af, de zonsondergang is in volle gang. De zon zakt hier niet de zee in, maar zet wel de lucht in een rijke pastelblauw-roze gloed. Grote heks noemt het ‘the golden hour’; in dit zakkendezonlicht maak je de mooiste Instagramfoto’s. De sereniteit hangt in de lucht. Een gouden gloed valt betoverend over de kapel en haar klokkentoren.

Terwijl we langzaam verder slenteren, zien we een jongeman in de weer met waxinelichtjes. Nieuwsgierig blijven we kijken. Op de tegels tegen de rotsblokken die de boulevard van de zee scheiden, verschijnt een hart van kaarsjes. De jongeman lijnt ze heel nauwkeurig uit, het hart moet perfect zijn. Het laat zich niet moeilijk raden wat hier te gebeuren staat. Niet alleen wij blijven staan, langzaam ontstaat een heel publiek, op gepaste afstand. Uit zijn rugzak diept hij twee glazen en een fles wijn op. En een doosje. De spanning stijgt. Hij kijkt op zijn horloge en keurt het vlammetjeshart nogmaals van alle kanten. Dan haalt hij z’n mobiel tevoorschijn. De mensen giechelen opgewonden.

Nu is het afwachten. Voor de jongeman, en voor ons. De lucht is alom vervuld van romantiek. Daar verschijnt ze, de nietsvermoedende bruid in spe. Breed grijnzend en ietwat ongemakkelijk loopt ze op hem af. We zien ze praten, elkaar kussen en dan, dan pakt hij haar hand en gaat op z’n knieën. Het moment dat daarop volgt, lijkt een eeuwigheid te duren. Zou ze ja zeggen? We houden de adem in, de stilte is hoorbaar. Dan vliegen ze elkaar om de hals en beklinken het aanzoek met een lange, lange kus. Applaus en gejuich, het publiek slaakt een zucht van vertedering. Ook ik sta te smelten, dit is romantiek met een grote R. Hét perfecte moment, mooier kan niet. De liefde doet iets met mensen, dat voel je. Alsof iedereen even verzacht en we allemaal een zijn.

Man heeft het tafereeltje gefilmd. We bedenken ons dat het voor het aanstaande bruidspaar misschien leuk is om dit filmpje te krijgen. Maar ja, je gaat dit romantische onderonsje tussen die twee ook niet zomaar even onderbreken. We besluiten te wachten op een goed moment. Na enige tijd ziet Man zijn kans schoon en stapt op het stel af. Hij feliciteert beiden hartelijk en biedt het filmpje aan. Ze vinden het fantastisch en willen het graag hebben. Het versturen lukt helaas niet direct, maar Man ontvangt het telefoonnummer en e-mailadres van Michael, de jongeman, en hij het nummer van Man. Maar ook later lukt het versturen niet. Vermoedelijk heeft Michael door de zenuwen hier en daar een teken vergeten, ook de landcode lijkt niet juist. Dat is jammer, ze waren er zo blij mee! Nu lijkt het niet te lukken. Hebben we toch nog onze Robert ten Brink nodig. Gelukkig ontvangt Man een dag later een app van Michael en dan is het snel geregeld. We ontvangen veel dank en een foto van Michael, Joy en hun zoontje Leon. Ze zijn superblij, en wij ook. Opdat ze een mooie trouwdag en een heel mooi leven samen mogen hebben.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten